'Perverse seks op Wallen door internet'

Prostituees op de Amsterdamse Wallen neuken steeds vaker zonder condoom. Ook worden de wensen van hoerenlopers onder invloed van het internet steeds perverser. Dat zegt Metje Blaak van de belangenvereniging voor prostituees de Rode Draad vandaag in het Parool.

Seks zonder condoom vindt steeds meer plaats door de felle concurrentie van met name Oost-Europese dames van plezier. Hierdoor laten ze zich makkelijk overhalen om zonder rubber van bil te gaan.

''De meeste buitenlandse vrouwen worden gedwongen te werken. De concurrentie is moordend; er zijn veel mooie en jonge vrouwen. Voor mannen zijn de Wallen een snoepjesdoos. De vrouwen moeten onder de prijs werken om te verdienen voor de pooiers. De prostituees zijn de regie kwijt in de peeskamer. De klant is de baas. Hij bepaalt de prijs en wat er gebeurt'', aldus Blaak.

De invloed van internet laat zich gelden door de de steeds perversere verzoeken die de hoeren krijgen. ''Vaak wordt gevraagd om anaal en zonder condoom. Als je de hele dag niets hebt verdiend, moet je scoren. Wat men ziet op internet is wat men wil. Van poepseks tot wurgseks. Vroeger was de prostituee geheimzinnig en mysterieus. Het vak wordt kapotgemaakt.''

Gezondheidsdienst GGD zegt ook signalen te hebben dat er steeds vaker zonder condoom wordt gewerkt. Of Oost-Europese vrouwen eerder bereid zijn zonder condoom te werken, kan de GGD echter niet zeggen. Volgens de gezondheidsdienst is er geregeld een verschuiving van de nationaliteit van de vrouwen die achter de ramen zitten.