'Boycot' Unilever vanwege Doekle Terpstra

Icoon OpmerkelijkOp diverse rechtse internetsites wordt opgeroepen tot een boycot van producten van Unilever nu Doekle Terpstra, die commissaris is bij dat bedrijf, een beweging 'tegen de verWildering' is gestart. Dat meldt vandaag Distrifood, een nieuwssite voor supermarkten.

Een woordvoerder van Unilever zegt weet te hebben van de oproep tot een boycot. ''Wij zijn ervan op de hoogte. Het initiatief tot de verzetsbeweging is echter van de heer Terpstra en dat staat geheel los van zijn werkzaamheden voor Unilever. Hij doet deze uitlatingen als privépersoon en daar wenst Unilever geen inhoudelijk oordeel over te geven. Wij houden ons daar als commercieel bedrijf buiten. De commotie is voor Unilever dan ook geen aanleiding om te gaan spreken met Terpstra over de kwestie.''

De websites waar de oproep tot een boycot verschenen zijn Hetvrijevolk.com en Laatstenieuws.nl, dat in handen is van voormalig Nieuw Rechts-voorman Michiel Smit. De Unilever-woordvoerder zegt niet te weten wat de invloed is die deze websites hebben. Bij de Tweede Kamer-verkiezingen van begin dit jaar stemden bijna 600.000 Nederlanders op de Partij voor de Vrijheid van Wilders.

Opmerkelijk is dat deze sympathisanten van Wilders middels een boycot voor dezelfde weg kiezen als waar eerder de Nederlandse Moslimraad voor waarschuwde als Wilders zijn anti-Koranfilm gaat maken. Namelijk dat die film zou kunnen leiden tot een boycot van Nederlandse producten in de islamitische wereld.