Ruim 60 agenten gewond bij rellen in Parijs

Icoon BuitenlandsBij nieuwe rellen in voorsteden van Parijs zijn†64 politiemannen gewond geraakt, van wie vijf ernstig. Jongeren in Villiers-le-Bel gooiden met molotovcocktails en stenen naar de politie en staken tientallen auto's in brand.

Ook in vier andere voorsteden kwam het tot ongeregeldheden. Een agent liep een schotwond op in de schouder nadat hij was beschoten met een jachtgeweer, meldde de politie vanochtend.

De rellen begonnen gisteravond en duurden tot diep in de nacht. Ook een school, een rijschool en een schoonheidssalon en twee andere gebouwen gingen in vlammen op. De politie gebruikte traangas en rubberkogels om de raddraaiers uiteen te slaan. Zes personen zijn gearresteerd. Journalisten die de rellen wilden filmen en ook brandweerwagens werden aangevallen door de allochtone jongeren. Zondagavond en -nacht raakten bij rellen ook al veertig agenten gewond.

Het oproer volgt op de dood van twee jongens van vijftien en zestien jaar. Zij botsten zondag in Villiers-le-Bel met een gestolen brommer bij een kruispunt op een politiewagen en kwamen daarbij om het leven. Volgens geruchten werden ze achterna gezeten door de agenten, maar de politie zegt dat het een gewoon ongeluk was.

Het gerucht ging dat de agenten er na het ongeluk vandoor gingen, maar dit is door getuigen tegengesproken. Een politiewoordvoerder meldde dat de agenten hun auto verlieten, omdat die bewijsmateriaal was voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Ook zouden de agenten in gevaar zijn geweest.