Bots-zanger Hans Sanders overleden

Icoon MuziekHans Sanders, de zanger van de Nederlandse band Bots, is gisteren op 61-jarige leeftijd overleden. Sanders, geboren in Den Bosch en later verhuisd naar Eindhoven, stierf na een slopende ziekte.

Bots werd in 1974 opgericht door Sanders als afstudeerproject aan de Sociale Akademie. De groep zong vooral Nederlandstalige protestliedjes, zoals 'Lied van de werkende jeugd' en 'Pro deo voor de EO'. In 1976 was er een Top 40-succes met 'Zeven Dagen Lang'.

Vanaf 1978 trad Bots vaak op in Duitsland. De groep bracht meerdere Duitstalige lp's en singles uit. Bots speelde ook regelmatig in de toenmalige DDR. Tot midden 1988 blijft Bots in de beide Duitslanden optreden, maar in juni wordt daar een streep onder getrokken met twee live-optredens direct op tv, een in de DDR en een in West-Berlijn.

Bots leidt in de jaren '90 een rustig bestaan. Eind 2003 begon Sanders met het schrijven van nieuwe songs voor een nieuwe cd. In 2005 wordt onder meer de oude hit 'Zeven dagen lang' uitgebracht maar nu in samenwerking met rapper Ali B.

Het laatste optreden van Bots was op 19 januari van dit jaar in De Lievenkamp in Oss. Enkele maanden daarna kreeg Sanders te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Bots was de laatste maanden bezig met een een laatste cd. Sanders zong daarvan nog enkele nummers in. De overige bandleden gaan nu op zoek naar gastzangers voor de overige nummers.Hans Sanders in 2005 met Manuela Kemp (Amstel Live)

Met dank aan Overdrive voor de submit.