Vermoord meisje stond onder toezicht

Icoon PolitieDe 16-jarige Alissa Geelhoed die gisterochtend vermoord werd gevonden in haar ouderlijke woning in de wijk Wesselerbrink in Enschede, stond onder toezicht van het Bureau Jeugdzorg Overijssel. Haar 37-jarige moeder Yvonne de Gier pleegde gisterenochtend zelfmoord door voor een trein te springen. De politie vond het lichaam van het meisje toen ze naar de woning van de moeder gingen.

Alissa is mogelijk het slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen ruzie. De politie onderzoekt nog steeds of de moeder verantwoordelijk is voor de dood van haar dochter. Over de omstandigheden waaronder Alissa om het leven is gebracht, wil de politie alleen kwijt dat er sprake was van een geweldsmisdrijf.

Moeder De Gier, die gescheiden van haar man leefde, en haar dochter Alissa waren bij de hulpverlening bekend. Op last van de kinderrechter was Alissa vorig jaar onder toezicht gesteld van Bureau Jeugdzorg. Tot begin augustus van dit jaar kregen beiden begeleiding van gezinszorg.

Volgens Bureau Jeugdzorg Overijssel was er ''beslist geen sprake van mishandeling of agressie.'' In augustus werd de onder toezichtstelling opgeheven nadat Jeugdzorg had geconstateerd dat de situatie aanzienlijk was verbeterd.

Het regionaal opleidingscentrum ROC Twente informeert vandaag telefonisch de klasgenoten van Alissa. Ze zat nog maar enkele weken op het ROC voor een oriëntatiejaar. De leerlingen hebben nu vakantie. Maandag gaan de leerlingen weer naar school. Het ROC zal verder geen speciale actie ondernemen.


Alissa Geelhoed

Met dank aan mouthman voor de submit.