Agent vordert auto met chauffeur

Een Assenaar waande zich dinsdagavond in een heus filmdecor. Nietsvermoedend reed de man door de Drentse hoofdstad, toen een politieagent hem tot stoppen maande. Toen de man dit deed, stapte de agent snel bij hem in en droeg de man op twee verdachten te volgen die op de vlucht waren voor de politie.

Het verdachte duo, Assenaren van 17 en 21 jaar oud, ging die avond met een andere groep jongeren op de vuist. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, ging een aantal vechtjassen op de loop.

Even verderop kregen de agenten het duo weer in de gaten. "De verdachten wandelden daar. De agenten liepen erachteraan, maar toen die het looptempo opvoerden, gingen de verdachten ervandoor", aldus politiewoordvoerder Ron Reinds.

Waarschijnlijk knapte er toen iets bij een van de agenten. Hij stapte de weg op en hield een willekeurige auto aan. Hij opende het portier en ging op de bijrijdersstoel zitten. Met een kort "achtervolgen!" liet hij de bestuurder plankgas geven.

"Die man moet gedacht hebben in een film te zijn beland. Hij deed in elk geval goed mee", laat Reinds weten. Met behulp van de onvrijwillige 'hulpagent' wist de politie het tweetal mee te nemen naar het politiebureau. Vier jongeren in de leeftijd van vijftien tot en met 21 jaar hebben inmiddels aangifte wegens mishandeling tegen het duo gedaan.

Zonder dat de politie de identiteit van de tijdelijke hulp wist te achterhalen, is de man er tussen uit geknepen. "Dat was jammer, want we willen hem persoonlijk bedanken voor zijn hulp. We vragen de man langs deze weg zich bij ons te melden", zegt Reinds.

Met dank aan Altijd_Lastig voor de submit.