3FM grote winnaar Marconi Awards

Icoon RadioRadio 3FM heeft de meeste Marconi Awards in de wacht gesleept. De publieke popzender kreeg de vakprijzen vanmiddag in Bussum. 3FM werd uitgeroepen tot Beste Zender. Daarnaast kreeg dj Giel Beelen een award als Beste Presentator en voor zijn ochtendprogramma 'Giel'.

"Het is moeilijk om aan te geven waar de verschillen zitten tussen de Dj Giel en zijn programma Giel, en in dat minimale onderscheid zit waarschijnlijk ook het geheim van het succes van de ochtendshow op 3FM", zo legt de vakjury uit. "Niet gehinderd door het veelgebruikte en populaire standaard idee voor een ochtendprogramma op een muziekzender ontwierp hij in 2004 zijn eigen format; een programma met zichzelf en de luisteraars in de hoofdrol. Na 3 jaar eigenwijs en consequent doorzetten is 'Giel' één van de bestbeluisterde ochtendshows met een trouwe en groeiende aanhang, en mag het programma een verrijking voor de Nederlandse radio worden genoemd."

Domien Verschuuren, eens per week in de nacht te horen op 3FM, viel ook in de prijzen. Hij kreeg de award voor grootste Aanstormend Talent. V-Radio, de internetzender van de Veronica Radioschool, kreeg de Innovatie Award. Opmerkelijk genoeg werden de prijzen onder andere gesponsord door de Veronica Radioschool.

De jury bestond uit Arjan Snijders (AVRO), Daniël Dekker (TROS), Jeroen Kijk in de Vegte (Caz!), Astrid de Jong (VARA), Florent Luyckx (3FM), Uunco Cerfontaine (Sky Radio), Rob van Someren (Radio Veronica), Paul van Gessel (BNR Nieuwsradio), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine) en Jasper de Vries (Q-music).

Eerder werd al bekend dat Ferry Maat (Radio Veronica) de Marconi Oeuvre Award heeft gekregen.