Britse na 8 dagen coma weer aan de drank

Een negentienjarig meisje is na acht dagen coma en een levensreddende levertransplantatie alweer aan de drank. De waarschuwing niet meer te drinken, aangezien alcohol voor haar dodelijk kan zijn, ging het ene oor in en het andere weer uit.

De Britse Laura Bates hecht waarschijnlijk meer waarde aan drinken dan aan het leven. Koud twee weken na ontslag uit het ziekenhuis, besloot ze het doktersadvies in de wind te slaan. Ze was bang niet meer bij de groep te horen als ze geen druppel alcohol meer zou drinken.

"Mijn vrienden hebben niet gezegd dat ik moest gaan drinken, maar ik wilde me weer normaal voelen, dus kocht ik een flesje wodka", bekent Laura. "In het begin voelde ik me schuldig tegenover de nabestaanden van mijn leverdonor, maar ik heb besloten dat ik zelf mag beslissen of ik een paar drankjes drink. Er wordt me zo vaak een drankje aangeboden, en ik ben bang dat ik er niet meer bij hoor als ik die niet aanneem"

Na een avond doorzakken belandde ze in februari in het ziekenhuis. Haar in de haast opgetrommelde ouders werd glashard meegedeeld dat hun dochter slechts twaalf uur te leven had. Gelukkig voor het meisje en haar ouders werd een geschikte donor gevonden. Dankzij de levertransplantatie was haar leven gered.

Na zo'n zes weken in het hospitaal te hebben doorgebracht, werd Laura ontslagen. De doctoren gaven haar wel het dringende advies mee te stoppen met drinken, want drinken zou zeker haar dood betekenen. Maar dat advies bleek tegen dovemansoren gezegd.


Haar naam is Laura, een hele domme meid...