Eind voor De Gouden Kooi in zicht

Icoon TelevisieDe realitysoap De Gouden Kooi verdwijnt dit jaar nog van de buis. Dat liet topman Fons van Westerloo van RTL Nederland vandaag weten in de Volkskrant, dat een interview met hem had.

Volgens Van Westerloo zijn er heldere afspraken gemaakt met John de Mol, die het programma voor het eerst bij Tien op de buis bracht. "We blijven De Gouden Kooi tot het eind van het jaar uitzenden, zodat hij het format in het buitenland kan verkopen. Want een programma dat van de buis is gehaald, breng je lastig aan de man. Maar aan het eind van het jaar is het afgelopen. We stoppen, tenzij we dan 1,5 miljoen kijkers hebben. Maar dat zie ik niet gebeuren", aldus Van Westerloo.

Toen bekend werd dat RTL Nederland mogelijk de zender Tien, die in augustus 2005 begon, zou overnemen, liet Van Westerloo al weten niet gecharmeerd te zijn van het omstreden programma. In juni zei Van Westerloo over De Gouden Kooi: "Dat kan best een tandje minder, om het maar even eufemistisch uit te drukken. Bovendien is de Luxemburgse mediawet een stuk puriteinser dan de onze. Natuurlijk moet De Gouden Kooi geen klooster worden. Ik ben geen moraalridder. Maar ik ben er ook geen voorstander van dat alles maar moet kunnen onder het motto goed voor de kijkcijfers."

In De Gouden Kooi kunnen deelnemers de villa en veel geld winnen door zo lang mogelijk in het met camera's behangen landgoed te blijven zitten. Degene die dat het langst volhoudt, is winnaar.

De realitysoap, waarin geweld, seks en grof taalgebruik niet worden geschuwd, haalde diverse keren het nieuws. Zo riepen regeringspartijen CDA en ChristenUnie bedrijven op geen spotjes te plaatsen rond het programma. Tweede Kamerlid Joop Atsma van het CDA noemde het tv-programma te walgelijk voor woorden.Meer Gouden Kooi nieuws kun je natuurlijk op het FOK!forum vinden!