Verdachte moord avondwinkelier ontsnapte uit jeugdinrichting

MisdaadEén van de twee 16-jarige knapen die vastzitten wegens de moord op de Amstelveense avondwinkelier Huib Krooder (62), is vorige maand ontsnapt uit de gesloten justitiële jeugdinrichting De Koppeling in Amsterdam, zo schrijft Het Parool vandaag.

Dat ontsnappen gebeurde op vrij simpele wijze. Hij piepte er van tussen tijdens een begeleid verlof. De jongen zat overigens niet vanwege een misdrijf in De Koppeling. Hij was door de kinderrechter onder toezicht gesteld vanwege gedragsproblemen en moest er nog zes maanden verblijven.

De tweede verdachte is ook een bekende van Justitie. Hij stond onder toezicht van de jeugdreclassering en was volgens Bureau Jeugdzorg ''juist weer op het goede pad''.

De verdachte die uit de jeugdinrichting ontsnapte (zie foto hieronder) heeft zijn betrokkenheid bij de overval bekend. Het betreft volgens de politie overigens ''een autochtone Amsterdammer.'' Bekenden van de jongen beweren in reacties op internet echter dat de knaap afkomstig is uit Ecuador. Veel FOK!kers hielden het in eerdere berichten op een Oost-Europeaan.


Vorige week door politie verspreide opsporingsfoto

Met dank aan neegij voor de submit.