Marathonloper na 15.000 km onthaald

Icoon BinnenlandsMarathonloper Richard Bottram is vorig jaar na de dood van zijn vriendin Elise, die overleed aan kanker, een opmerkelijke actie gestart om geld in te zamelen voor psychosociale hulp aan kankerpatiënten en voor onderzoek naar kinderkanker.

Een jaar lang liep hij, gesteund door zijn broer en schoonzus, elke dag een marathon. Wonen, eten en slapen deden ze in een camper. Hij legde in totaal ongeveer 15.000 kilometer af door heel Europa. Hiermee haalde hij meer dan 200.000 euro op. Eerder zei hij in de Volkskrant: “Dit is geen recordpoging, maar een manier om mensen aan het denken te zetten”.

Gisteren werd Bottram tijdens de huldiging van Marathon 365 door Burgemeester Joke Kersten van Uden onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bij deze inhuldiging kreeg het Koningin Wilhelmina Fonds een cheque van 25.000 euro overhandigd voor onderzoek naar het behandelen van leukemie bij kinderen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam.

Bottram, die de laatste marathons heeft moeten fietsen vanwege een aanhoudende blessure, zegt nog niet te weten wat hij nu verder gaat doen: “Ik wil misschien een boek gaan schrijven over de mensen die ik ben tegengekomen tijdens mijn reis”. Lopers konden tijdens de marathons die hij aflegde met hem meerennen voor een euro per kilometer.

Met dank aan Giraffe en esle voor de submit.