Straf voor man die treiteraar tackelde

Icoon MisdaadEen groep jongeren uit Assen-Oost treitert importgezinnen, mensen die niet zijn geboren in Drenthe. Dat beweerde de 49-jarige J.N. vandaag voor de politierechter. Na twee jaar treiteren had de man er genoeg van. Omdat de politie nooit ingreep trad hij zelf op. Hij pakte een van jongens hardhandig vast. Daardoor kwam de knaap ten val. Dat kwam N. duur te staan, de rechter legde hem een boete op van 250 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Uitkijk
De Assenaar wilde vorig jaar november weten welke jongeren hem en zijn gezin het leven zuur maakten. Daarom ging hij op de uitkijk staan. Toen de jongens weer kwamen greep hij een 16-jarige knul vast. Die viel met zijn heup op de stoeprand. De jongen vertelde zijn naam en adres en N. leverde de knaap bij zijn ouders af. De tiener liet het er echter niet bij zitten en deed aangifte van mishandeling.

Vergeefs
N. had vele malen vergeefs bij de politie aangeklopt. Die deed niets, omdat niet bekend was wie de jongeren waren die N. treiterde. Het huis van N. en zijn gezin werd onder meer bekogeld met eieren, vuurwerk en stront. Jongeren beschoten zijn huis met katapulten en dreigden zijn hond te vergiftigen. "Die jongens zeiden recht in mijn gezicht dat ze net zolang door zouden gaan totdat wij vertrokken.", verklaarde N. emotioneel voor de rechter.

Streng
N. beweerde dat de politie hem juist had aangeraden een van de jongens te pakken om zo zijn identiteit te achterhalen. De tiener die is geschopt beweert willekeurig door N. te zijn gegrepen. Na het incident ging het nog twee keer mis bij het huis van N. Daarna bleef het rustig, een vader van een van de jongens zou de knapen streng hebben toegesproken. Volgens N. richten de jonge Assenaren zich nu op een ander gezin. De politie wilde niets kwijt over de huidige situatie in Assen-Oost.