Radio 538 verslaat Radio 2

Icoon RadioRadio 538 heeft het marktleiderschap onder de radiostations terug weten te veroveren. Sinds het uitzenden van de Top 2000 rond de jaarwisseling was Radio 2 de grootste radiozender van Nederland, maar de publieke zender moet nu genoegen nemen met de tweede plaats. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over mei en juni die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. Aan het onderzoek deden 8712 respondenten van 10 jaar en ouder mee.

Bij Radio 538 heerst dan ook tevredenheid. "Maar dit is zeker geen reden om rustig achterover te gaan leunen. Het luisteronderzoek laat zien dat onze constante zoektocht naar vernieuwende acties en programma onderdelen wordt gewaardeerd door luisteraars", zegt algemeen directeur Jan-Willem BrŘggenwirth van 538.

Sky Radio en Radio 1 deden het wat minder. De radiostations verloren 0,3 en 0,4 procent marktaandeel. Maar voor Radio 1 komt de belangrijke sportzomer eraan, waarin in de publieke nieuws- en sportzender het traditioneel goed doet.

Radio 3FM is stabiel gebleven op de vierde plaats. Q-music en het onlangs door Arrow Classic Rock overgenomen Caz! wisten kleine winsten te behalen.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.