Steve Brown: afgelopen met Peter R. de Vries

Steve BrownOud-hasjhandelaar Steve Brown zegt dat hij vastbesloten is om misdaadjournalist Peter R. de Vries te ontmaskeren. Volgens Brown is De Vries al meer dan 20 jaar een 'maffiajournalist'. Brown beweert dat De Vries hand en spandiensten verricht voor 'bepaalde misdaadgroepen'. "Het is afgelopen met Peter R. de Vries", aldus Brown.

Brown wil Peter R. de Vries "eens stevig aan de tand voelen". De Vries wil echter niet met Brown praten en daarom besloot Brown hem gisteren op te wachten voor de Melkweg. De Vries had daar een spreekbeurt tijdens 'De avond van het spannende boek'. Het kwam tot een fysieke confrontatie.

Een opgefokte Brown zei vlak voor het opstootje voor de camera's van CampusTV: "Het is jammer dat ik 'm nog niet tegen gekomen ben, want ik had 'm graag aan de tand gevoeld. Dan was hij eens een paar tanden kwijtgeraakt."

Enkele ogenblikken later kreeg Brown De Vries in het vizier en stormde hij op hem af met de woorden: "Hé kerel, na al die jaren. Nou zie ik je een keer, hè? Laffe hond. Mij in de val lokken voor je maffiavriendjes. Laffe hond. Schiet op, ga weg, vieze vuile laffe hond. Nou heb je geen maffiajournalisten bij je, hè?"

Om zijn woorden kracht bij te zetten gaf hij de misdaadverslaggever een trap tegen zijn achterste en duwde hij hem een aantal keer. De Vries bleef rustig en zei alleen "Ga weg." en "Daag me niet uit.". De beveiliging van de Melkweg begeleidde De Vries uiteindelijk naar binnen.

Brown en De Vries hebben al jarenlang een vete. In een geruchtmakende televisie-uitzending in de jaren '90 legde De Vries met een verborgen camera vast hoe Brown allerlei belastende verklaringen aflegde over zijn afperspogingen bij enkele weekbladen. De Vries zette daarna een val. In zijn programma was te zien hoe Brown voor 15.000 gulden valse getuigenissen kocht om De Vries zwart te kunnen maken.

De Vries heeft laten weten geen aangifte te zullen doen bij de politie naar aanleiding van de confrontatie van gisteren. "Hier past alleen maar medelijden. Brown is altijd bezig mij te belasteren. Hij wist dat ik hier zou zijn. Zo'n actie zegt veel over hem."

Videobeelden van het voorval vind je op CampusTV en bij AT5. Bekijk ook de weblog van Steve Brown.

Steve Brown belaagt Peter R. de Vries
Steve Brown belaagt Peter R. de Vries