PVV wil lokhomo's tegen agressors

PolitiekDe Partij voor de Vrijheid (PVV) wil als homo's vermomde politieagenten inzetten om het geweld tegen homo's door allochtonen aan te pakken. De partij van Geert Wilders heeft daartoe vandaag Kamervragen ingediend bij de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

De vragen zijn opgesteld door de PVV-Kamerleden Hero Brinkman en Raymond de Roon. Ze verwijzen naar een artikel van vandaag uit De Telegraaf waarin staat dat allochtone jongeren, voornamelijk Marokkanen, in Amsterdam regelmatig homo-ontmoetingsplaatsen afstruinen om daar mannen te beroven van hun geld. Ook zouden sommige daders hun slachtoffers regelmatig opwachten bij homokroegen.

Vaak zijn de slachtoffers biseksuele mannen die getrouwd zijn en geen aangifte durven doen. ''Recent hebben we bij de Oeverlanden Marokkaanse en Pakistaanse verdachten aangehouden. Zij bekenden zes mannen te hebben beroofd, terwijl wij maar één aangifte binnen hadden gekregen'', zo laat de Amsterdamse politie weten. Afgelopen zaterdag werd in het Vondelpark nog een homoseksuele man in elkaar geslagen door zes Marokkanen. Zijn verhaal wilde hij wel aan De Telegraaf kwijt, maar uit angst voor represailles zag hij later af van publicatie.

De PVV vraagt aan de ministers of ze met hun van mening is ''dat de politie aan dit Marokkaanse discriminerende geweld absolute topprioriteit moet geven.'' Ook vragen Brinkman en De Roon of de ministers bereid zijn, ''teneinde deze Marokkaanse daders te kunnen pakken, undercover agenten in te zetten die zich voordoen als homo, zogenaamde lokhomo's.''

Overigens laat het homomeldpunt van de Amsterdamse politie, Roze in Blauw (RIB), zelf al weten dat er mogelijk undercoveragenten in burger ingezet worden op de homo-ontmoetingsplaatsen om zodoende daders op heterdaad te kunnen arresteren. Ook is een speciaal telefoonnummer geopend waar slachtoffers zich 24 uur per dag kunnen melden.

Met dank aan monchou, SolidArt, Priyantha, patricia27 en SCH voor de submit.