Editie NL eenmalig door ouders medewerkers

Logo Editie NLVolgende week maandag (18 juni) zal het televisieprogramma Editie NL op RTL4 voor een keer worden gemaakt én gepresenteerd door de gepensioneerde ouders van een aantal medewerkers. Het programma wil op die manier aandacht besteden aan de discussie over langer doorwerken, die momenteel in Den Haag wordt gevoerd.

De uitzending wordt gepresenteerd door Ad Latijnhouwers (vader van Jeroen Latijnhouwers) en Annie Burbach (moeder van Margreet Spijker). Ook de eindredactie, verslaggeving en redactie wordt gedaan door ouders van de medewerkers. Zo heeft de 80-jarige vader van verslaggever Diederick Kraaijeveld een interview met minister Donner van Sociale Zaken waarbij hij Donner aan de tand voelt over de plannen van het kabinet rondom het langer doorwerken.

Volgens RTL doen de ouders alles zelf: van het bedenken en voorbereiden van de onderwerpen tot aan het draaien en monteren van de items. Uiteraard worden ze wel bijgestaan door hun kinderen. Tijdens de uitzending zal ook een 'Making of' te zien zijn.