Belg opent vuur op buurjongen

MisdaadIn het Belgische Lokeren heeft een 36-jarige man zijn 18-jarige buurjongen neergeschoten. Eerder op de dag had de man op het politiebureau nog geklaagd dat hij zich bedreigd voelde door zijn Marokkaanse buren. Dat deed hij nadat hij op straat een groepje allochtonen had gezien die hij verdacht van dealen. Hij maakte een opmerking en werd naar eigen zeggen 'duidelijk gemaakt' dat hij zich er niet mee moest bemoeien.

Toen hij door agenten thuis was afgezet ging hij in de buurt wandelen met een 9 mm-pistool op zak. De man is lid van een schietclub. Opnieuw kwam hij het groepje allochtonen tegen. Naar eigen zeggen voelde hij zich bedreigd waarna hij het vuur opende op de groep. In totaal schoot hij zes keer.

Zijn 18-jarige buurjongen kreeg daarbij twee kogels in de buik en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel maar hij is nog niet buiten levensgevaar.

De man is aangehouden op verdenking van poging tot moord. Volgens de schutter handelde hij ''niet uit racisme'', maar omdat hij zich in het nauw gedreven voelde. Volgens sommige bronnen had de schutter echter wel racistische motieven.