Snackbareigenaar weggetreiterd door Marokkanen

Icoon BinnenlandsEen snackbareigenaar en zijn vrouw uit Amsterdam zijn door een groep Marokkanen uit hun wijk geterroriseerd. De gemeente heeft het echtpaar na lange tijd uitgekocht.

De afgelopen jaren werden de ruiten bij snackbar Raphaël van Frieda en Michel Awad in De Baarsjes 38 keer ingegooid. Een groep Marokkaanse jongeren kon het echtpaar aan de van Kinsbergenstraat jarenlang ongestraft terroriseren.

De snackbar werd 21 jaar geleden door het echtpaar geopend. De uit Egypte afkomstige familie Awad beschouwt het dan ook als een nederlaag dat ze zijn weggepest, maar voor hun eigen gemoedsrust stoppen ze ermee.

De verzekering besloot na tientallen gesneuvelde ruiten niet meer te vergoeden. Het stadsdeel De Baarsjes heeft de zaak overgenomen en gaat er een buurt informatiepunt in vestigen.

De intimidatie en vechtpartijen begonnen acht jaar geleden. "Deze jongens zeggen de ergste dingen over je vader en moeder, maar als je iets terugzegt zijn ze diep gekrenkt", aldus het paar in Het Parool. Autobanden werden lekgestoken en rond oud en nieuw werden de ruiten ingegooid en schreven de Marokkanen 'Happy New Year' op de stoep.

Met dank aan kraakie voor de submit.