Rel na 'borstvergroting' Harry Potter-actrice

In Engeland is een relletje ontstaan nadat op een poster voor de Imax 3D-bewerking van 'Harry Potter en de Orde van de Feniks' de rondingen van Hermelien Griffel wat zijn opgepompt. Op de filmposter zijn de borsten van de 17-jarige actrice Emma Watson groter gemaakt dan ze verschenen op de affiches voor de gewone bioscoopfilm.

Fans van de films van Harry Potter zijn niet te spreken over de photoshopkunsten. Volgens hen kleineert het de actrice. Ook vinden ze het niet kunnen dat dit gebeurt bij een actrice die een 15-jarig meisje speelt in de film en in het echt nog jonger dan achttien is. "Ik krijg niet echt een prettig gevoel als ik denk over de persoon die dit heeft gedaan", aldus een fan.

Wat schrijfster J.K. Rowling van de beeldbewerking vindt, is niet officieel bekend. The Mail on Sunday schrijft echter dat de kans klein is dat zij deze digitale borstvergroting zou accepteren. Ze heeft zelf twee dochters en heeft in het verleden al kritiek geuit op magazines die een obsessie voor het vrouwelijk lichaam aan de dag leggen.

Filmmaatschappij Warner Bros heeft inmiddels gereageerd. Volgens Warner Bros is het geen officiële filmposter. In een reactie schrijft de filmmaatschappij: "Per ongeluk is deze afbeelding neergezet op de website van Imax. De vergissing is inmiddels rechtgezet. De afbeelding is van de website verwijderd."

Filmposter Harry Potter
Boven: de normale poster. Onder: de 'opgepompte' poster.