Man door hoofd geschoten in Etten-Leur

Icoon PolitieEen 46-jarige inwoner van Etten-leur is gisterochtend gewond geraakt toen een huisgenoot een kogel door zijn hoofd schoot. Het slachtoffer is buiten levensgevaar en goed aanspreekbaar. De dader is voortvluchtig.

Het slachtoffer was in staat de politie te vertellen wie de schutter was. Hij was tussen de neus en de mond getroffen. De kogel verliet het hoofd schuin aan de achterkant.

Volgens een politiewoordvoerder is de reden van de schietpartij onduidelijk, maar buurtbewoners denken daar anders over. "Het is een drugshol. De hele dag lopen er allerlei dames en heren naar binnen en naar buiten", zei een omstander.

De politie was al voor de schietpartij gealarmeerd door een buurtbewoonster, die een ruzie had gemeld. Onderweg naar de Kasteellaan kwam daar een schietpartij bij. Er waren vijftien agenten, voorzien van kogelvrije vesten, aanwezig op de plaats delict. Pas na een halfuur kon een ambulance worden doorgelaten, omdat de schutter zich nog in het huis kon bevinden. Het slachtoffer stapte zelf in de ziekenwagen en werd naar het Amphia Molengracht-ziekenhuis gereden.

Met dank aan Wavoe voor de submit.