Lintjesregen daalt neer over Nederland

Icoon KoningshuisTelevisiemaker Paul de Leeuw was vanochtend een van de eersten die een lintje kreeg. Uit handen van burgemeester W. Ton van Blaricum kreeg hij de onderscheiding opgespeld. De Leeuw was totaal verrast toen hij 's ochtends werd opgehaald door de burgemeester.

Hij moest zich eerst omkleden om op het gemeentehuis de onderscheiding in ontvangst te kunnen nemen. De Leeuw is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn artistieke niveau, zijn grote uitstraling en de grote betekenis van zijn prestaties voor de ontwikkeling van het televisieamusement en de theaterwereld.

"Ik ben vereerd", zo reageerde de presentator. "Ik dacht dat ik er nog te jong voor was met mijn 45 jaar. Ik ben nog maar op de helft van mijn leven, dus er kan alleen nog maar meer bij komen.

De 'lintjesregen' is traditioneel de laatste werkdag voor Koninginnedag. In totaal krijgen 3575 mensen een lintje, omdat zij zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij. Dat zijn er 78 meer dan vorig jaar.

Er zijn meer bekende mensen die een lintje krijgen, zoals zangeres Mathilde Santing. Zij wordt Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat geldt ook voor pianist Wibi Soerjadi.

Filmmaker Paul Verhoeven is één van de 13 Nederlanders die de hoge onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw ontvangen.


Paul de Leeuw: "Die kan ik meteen laten omsmelten!"