Acht jaar cel voor dronken doodrijder

JustitieEen 33-jarige Rotterdammer die vorig jaar augustus in Den Haag twee mensen doodreed toen hij met zijn zatte kop een rood stoplicht negeerde, is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 8 jaar celstraf. Na zijn vrijlating mag hij 10 jaar lang geen rijbewijs bezitten. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De dader, Richard van W., raasde met 140 kilometer per uur een kruising op, terwijl het verkeerslicht op rood stond. Vlak daarvoor had hij een stopteken van de politie genegeerd. Van W. zat ten tijde van het ongeluk notabene in een proeftijd. De afgelopen tien jaar was hij al vijf keer eerder gepakt voor dronken rijden.

Van W. botste op de kruising op een auto met twee echtparen. Van beide stellen kwam een persoon te overlijden. De twee andere inzittenden raakten zwaargewond.

Voordat hij ging rijden hadden cafébezoekers Van W. nog gewaarschuwd om niet te gaan rijden. Daar had hij echter geen enkele boodschap aan. ''Ik ga rijden, je leest het morgen wel in de krant...''