Huis van Johnny Cash afgebrand

Van de woning waar de overleden countrylegende Johnny Cash samen met z'n eveneens overleden vrouw June Carter jaren heeft gewoond, is weinig meer over. Een snel om zich heen grijpende vuurzee heeft gisteren weinig meer laten staan dan het stalen skelet en enkele schoorstenen. Tijdens de bluswerkzaamheden is een brandweerman licht gewond geraakt.

Het aan een meer in Tennessee gelegen huis werd van eind jaren zestig tot aan hun dood in 2003 door het stel bewoond. De belangrijkste mensen uit de muziekwereld kwamen al eens op visite in het stulpje. Ook de huidige eigenaar is geen kleintje in de muziekwereld; het is Barry Gibb, een van de overgebleven leden van de Bee Gees. Hij kocht het huis in 2006.

De brandweerlieden waren binnen vijf minuten na de melding bij het pand, maar konden niets anders doen dan het gecontroleerd te laten uitbranden. Het huis stond net in de steigers, want Gibb liet het restaureren. Volgens brandweercommandant Jamie Steele waren bouwvakkers in en om de woning aan de slag met een brandbaar houtbeschermingsmiddel, hetgeen de brand waarschijnlijk heeft veroorzaakt.