Nina Brink beschuldigd van diefstal

Icoon BinnenlandsAdvocaat Oscar Hammerstein gaat aangifte doen tegen zakenvrouw Nina Brink. Zij zou geluidsbanden hebben gestolen uit de woning van zijn cliënt Simon Suiker, de onlangs overleden astroloog. Hammerstein bevestigde vrijdag een bericht van die strekking in De Telegraaf.

Waar hij precies aangifte van gaat doen kon hij nog niet zeggen, maar waarschijnlijk van diefstal of verduistering. ''We zijn de feiten nog aan het onderzoeken'', aldus de advocaat.

Brink was jarenlang cliënt van Suiker en was zelfs aanwezig bij zijn sterfbed, aldus Hammerstein. Brink zou de geluidsbanden hebben gestolen omdat er mogelijk vertrouwelijke gesprekken tussen haar en de astroloog op staan. Suiker had naast Brink nog een aantal prominente Nederlanders als cliënt, waaronder eurocommissaris Neelie Kroes en vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg

In een reactie in De Telegraaf ontkent Nina Brink de beschuldigingen met klem. Via haar assistent liet zij weten dat ze juist altijd alles heeft gedaan om Suiker te beschermen. De aangifte is volgens haar nergens op gebaseerd.