Familiedrama in Hengelo (OV) loopt goed af

Icoon BinnenlandsIn het Overijsselse Hengelo heeft in een hotelkamer een 36-jarige vrouw uit Mariaparochie maandagochtend een mislukte poging tot zelfmoord gedaan. Ook probeerde ze mogelijk tevergeefs haar twee kinderen mee de dood in te sleuren. Wat er exact is voorgevallen weet men nog niet, maar de kinderen raakten in ieder geval licht gewond.

Het trio werd naar een ziekenhuis overgebracht. De kinderen, een meisje van 5 jaar en een jongetje van 7, zijn inmiddels thuis bij hun vader. De moeder raakte wel zwaargewond en verloor veel bloed bij haar poging. Ze kan daarom nog niet worden gehoord.

De politie tast nog in het duister over de toedracht en het motief voor de wanhoopsdaad, en zegt zich in het belang van de slachtoffers van ieder commentaar te onthouden.

Vorige week was er in een ander Hengelo (Gelderland) een familiedrama waarbij een moeder en twee kinderen het leven lieten. De vader van het gezin overleefde het en zit al een week in de cel. Maandagavond vermoordde een man uit Haarlem zijn schoonmoeder, waarna hij zichzelf en zijn twee zoontjes van vier en zes jaar voor de trein wierp.

Met dank aan YubYub, IkWilbert en eilandbar voor de submit.