Klimaatfilm Al Gore gratis in bioscopen

In zeventien steden kunnen bioscoopbezoekers vanaf donderdag een maand lang gratis naar de film An Inconvenient Truth van Al Gore. Deze Oscar winnende rolprent gaat over klimaatverandering. De Planet Prosperity Foundation vindt het belangrijk dat veel mensen deze productie zien.

Daarom kwamen zij met het initiatief, meldde Roger Cox namens de organisatie woensdag. De steden waarin geïnteresseerden kosteloos naar de film kunnen zijn Almere, Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Hilversum, Groningen, Leiden, Rotterdam, Venray/Reuver, Zeist en Zutphen.

Met het gratis vertonen van de film wil de organisatie de bewustwording van het probleem van klimaatverandering vergroten en versnellen. Ook hopen de bedenkers op een breed debat in Nederland over de kwestie. De campagne voor het gratis vertonen van de film wordt de komende vier weken gevoerd onder de naam GratisnaarAl.nl.

Vorige maand kwam de maker van de film, Al Gore, overigens negatief in het nieuws. Een lobbygroep uit de Amerikaanse staat Tennessee ontdekte dat Gore er vorig jaar 221.000 kilowattuur aan stroom doorheen joeg. Een gemiddelde Amerikaan haalt 10.656 kwh.