Rachel Hazes wil fansite weghebben

Rachel Hazes heeft haar advocaat opdracht gegeven de fansite Andrehazesfan.nl te sommeren alle afbeeldingen, songteksten en ringtones van de in 2004 overleden volkszanger te verwijderen. Bovendien vindt ze dat de domeinnaam inbreuk maakt op haar rechten jegens de nalatenschap van André Hazes.

De stichting AndréHazesFan.nl is woedend over de brief die woensdag namens de weduwe Hazes bij hun op de mat plofte. Zij vinden dat ze al tijden aan alle kanten worden tegengewerkt. Rachel beschuldigt de makers ervan beeld- en geluidsmateriaal van Hazes onrechtmatig te gebruiken. De makers van de site zijn alle verwijten meer dan zat en halen nu de webpagina morgen voor een groot deel van het web en aan het eind van het jaar stoppen ze helemaal.

De makers begonnen in 1998 met de site. In alle jaren is er volgens hen veel telefonisch contact geweest met het kantoor van Hazes. ''Wij hebben vanaf dag één al aangegeven bij Melvin Produkties B.V. dat het nooit de bedoeling zal zijn te verdienen aan André. Dit is ook nog nooit gebeurd! Het verhaal dat we een vergoeding zouden ontvangen per verkochte beltoon is dan ook onjuist. Wij hebben altijd links geplaatst naar websites die iets te maken hebben met André Hazes. Zelfs van EMI ontvingen we spontaan een link naar beltonen, welke we dan ook als tip geplaatst hebben.''

[....]

''Na de dood van André Hazes werden we zelfs uitgenodigd door Rachel en kinderen om bij de afscheidsceremonie 27 september 2004, in de Amsterdam ArenA op het veld te zitten; bij de familie en genodigden. Dit als dank wat we al die jaren voor André hadden gedaan met de website''
, zo schrijven de makers op de site.

De stichting AndréHazesFan.nl organiseert nog wel een herdenkingsconcert voor de volkszanger die dit jaar 56 zou zijn geworden. ''Dat doen we puur voor André en zijn fans. Daarna zullen we de stichting opheffen.'' Dat concert, '56 jaar André' wordt 29 juni gehouden in Amsterdam. Onder meer Corry Konings, Grad Damen, Mick Harren en Arie Hazes, de broer van André, treden op tijdens dit concert.

Met dank aan swollywood en bartmk3 voor de submit.