'Geen twijfel over noodzaak actie Moszkowicz'

Icoon BinnenlandsDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) blijft erbij dat vrijdag acute maatregelen nodig waren om de veiligheid van Moszkowicz te waarborgen. Dat stelde een woordvoerster zondag in een reactie op het bericht van het NOS Journaal dat de evacuatie onnodig was.

Volgens het NOS Journaal wordt er binnen justitie en politie getwijfeld aan de noodzaak om Moszkowicz uit zijn kantoor te halen. Het journaal zegt zich te baseren op vier anonieme bronnen die zouden stellen dat de dreiging aan het adres van Moszkowicz niet acuut was. De criminele inlichtingendienst van de Amsterdamse politie werd volgens het journaal twee weken geleden getipt dat de advocaat bedreigd werd. De politie zag toen geen reden om tot actie over te gaan.

Het OM in Amsterdam heeft vrijdag de NCTb verzocht een rol te spelen in deze kwestie om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, zei de woordvoerster van de NCTb. De organisatie heeft toen zelf een dreigingsanalyse gemaakt op basis waarvan er acute maatregelen zijn genomen. ''We staan achter onze eigen dreigingsanalyse'', benadrukte de woordvoerster.