Voetbalwedstrijd ontaardt in massaal gevecht

Icoon Voetbal Een oefenwedstrijd in Engeland is ontaard in een grote veldslag. Meer dan vijftig spelers, trainers en toeschouwers besloten met elkaar op de vuist te gaan. Videobeelden laten zien dat de wedstrijd van het Chinese Olympische team tegen de Engelse club Queens Park Rangers mogelijk nog bloederiger was dan Nederland-Portugal tijdens het afgelopen WK.

Aan het einde van de wedstrijd konden de Chinezen hun frustratie niet meer in bedwang houden over het fysieke spel van de Engelsen. De Chinese verdediger Zheng Tao viel plotseling een Engelsman aan door omhoog te springen en hem een klap voor z'n kop te geven. De Engelsman sloeg terug en een maatje van hem schoot snel te hulp. Daarna kwamen beide elftallen naar het gevecht toegestormd en ontaarde het geheel in een massale vechtpartij op het veld.

"Het leek wel het einde van de wereld", zo verklaart een getuige. Tao, die het gevecht begon, werd het hardste toegetakeld door de spelers. Hij moest bewusteloos afgevoerd worden naar het ziekenhuis en heeft waarschijnlijk zijn kaak gebroken. Bij de overige spelers werden geen ernstige wonden aangetroffen. Ratomir Dujkovic, de coach van de Chinezen, geeft toe dat zijn spelers erg slecht gereageerd hebben op het fysieke spel van de Engelse club. "Dat is nu eenmaal de stijl in Engeland. Maar dat zou geen reden mogen zijn om te beginnen vechten", laat hij weten tegen de pers.Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.