Veroordeling voor mishandeling na 'telefoonterreur'

Icoon Telecom Een jury in Amerika heeft een man schuldig bevonden aan ernstige mishandeling van zijn vriendin. De 25-jarige Marlon Brando Gill had de telefoon in de mond van zijn vriendin geduwd tijdens een ruzie in december 2005. Zijn eveneens 25-jarige vriendin, Melinda Abell, stikte daardoor bijna, en moest met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden.

Gill ontkende de aanklacht en zei dat Abell de telefoon door probeerde te slikken om zo te voorkomen dat hij zou ontdekken wie ze gebeld had. "Ik denk dat hij dacht dat ik naar andere mannen had gebeld", aldus Abell in een geschreven verklaring tegenover de politie. "Als dat het geval zou zijn dan had ik de telefoon wel uit het raam geworpen en deze kapot gemaakt."

Het was de tweede rechtzaak tegen Gill aangaande dit incident. In juli konden de juryleden het niet eens worden over een zwaardere aanklacht tegen hem. Als hij daarvoor was veroordeeld zou hij wellicht tot levenslang zijn veroordeeld. Door zijn veroordeling nu kan hij maximaal zeven jaar celstraf krijgen. De strafmaat moet nog worden vastgesteld door de rechter.

Met dank aan Nood-kloon voor de herschreven (!) submit.