Agent slingert zichzelf op de bon

Icoon OpmerkelijkHoofdagent Richard Knoebel uit de Amerikaanse staat Wisconsin vond dat hij zelf niet de gemakkelijke uitweg moest kiezen toen hij per ongeluk de wet overtrad. Hij reed namelijk langs een gestopte schoolbus met rode stopsignalen aan om aan te geven dat er kinderen in de buurt waren.

Aangezien er geen noodgeval was had ook de agent hier moeten stoppen, iets wat in de meeste Amerikaanse staten verplicht is. De volgende dag slingerde hij zichzelf op de bon, schreef hij vier strafpunten op zijn naam in het verkeersregister, en betaalde hij direct de boete van 235 dollar.

Het gebeurde al in september 2006, maar doordat deze actie pas enkele maanden later in de openbare bestanden van de rechtbanken terecht kwam, werd het voorval pas nu door de pers gevonden.

Knoebel vindt het niet erg dat hij maanden later opeens media-aandacht krijgt, en geeft aan dat hij hiermee mensen op de hoogte wil brengen dat men moet stoppen voor schoolbussen met knipperende lichten. Ook verklaarde hij dat het echt per ongeluk ging, omdat er een vuilniswagen voor hem stond die wel stopte voor de schoolbus, waardoor hij de schoolbus niet zag.