Doodgereden Suzanne ook verkracht

Icoon MisdaadDe 45-jarige Henk van D. uit Nieuw-Buinen, die vastzit in verband met de dood van de 12-jarige Suzanne Wisman uit 2e ExloŰrmond, heeft niet alleen bekend het meisje te hebben vermoord, maar ook tot twee keer toe te hebben verkracht. Dit maakte het Openbaar Ministerie in Assen vandaag bekend.

Tot nog toe was niet gemeld dat Suzanne seksueel misbruikt zou zijn geweest. Dat zou uit sectie ook niet zijn gebleken.

Van D. heeft nu tegen de politie verklaard dat hij het meisje in zijn camper heeft meegenomen en twee keer heeft verkracht. Toen hij het meisje buiten zijn camper wilde doden, wist ze weg te hollen. Hij is daarna met zijn voertuig expres over haar heen gereden. Dat deed hij ook tot twee keer toe, zodat hij er zeker van was dat ze het niet zou overleven.

Valthermond
Suzanne werd op 12 december 2006 rond 20.30 uur dood gevonden aan de Valtherdijk in Valthermond. Haar onbeschadigde fiets en tas lagen op de Dreef bij Musselkanaal. Een getuige had een grijze camper voor hem zien rijden op de Valtherdijk en verbaasde zich erover dat de chauffeur doorreed, terwijl het levenloze en verminkte lichaam van Suzanne half op het smalle weggetje lag.

Van D., die in het bezit is van zo'n camper, werd al snel gearresteerd. Eerst kwam hij met het verhaal dat hij en Suzanne het slachtoffer waren van een ontvoering. Daarbij zou Suzanne om het leven zijn gekomen. Later trok hij zijn opzienbarende verklaring in.