Jaarwisseling onrustig in Zuid-Holland-Zuid

PolitieDe jaarwisseling is het politiedistrict Zuid-Holland-Zuid dit keer erg onrustig geweest. Er waren meer vernielingen en opstootjes dan voorheen. Veel zaken die gesloopt konden worden, zoals bushokjes en brievenbussen, gingen aan diggelen. De politie hield in totaal ongeveer 150 verdachten aan voor zaken als brandstichting, geweldpleging en vernieling.

In Hendrik-Ido-Ambacht moest de politie honden inzetten om een groep dronken jongeren in bedwang te houden. Twee van hen raakten gewond, vijf werden aangehouden. Eerder had een onbekende op dezelfde plek de voorruit van een brandweerauto vernield.

In Dordrecht vonden jongeren het nodig om de brandweer te bekogelen die een vuur wilde blussen. Om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen - en omdat ze inschatten dat het vuur snel vanzelf uit zou gaan - trok de brandweer zich terug. Ook op een andere plek in de stad werd de brandweer gehinderd bij het blussen van een brand.

In Puttershoek moesten de ME en politiehonden ingezet worden om het Oranjeplein leeg te vegen. Jongeren hadden kort daarvoor stenen en zwaar vuurwerk naar politieagenten gegooid.

Ook in Scheveningen was het onrustig. De ME voerde in de wijk Ypenburg charges uit om de rust te herstellen. Dat gebeurde ook in Monster.

In Den Haag waren enkele tientallen autobranden. De politie sprak daar overigens nog van een ''relatief rustige en beheersbare'' jaarwisseling.