Autobom ontploft op vliegveld Madrid

Icoon AanslagOp het drukste vliegveld van Spanje, in Madrid, is zaterdagochtend een autobom ontploft. De politie werd vooraf gewaarschuwd waardoor ze delen van het vliegveld konden afzetten, meldt CNN.

De autobom ontplofte in een parkeergarage van het vliegveld. Twee mensen raakten licht gewond door de explosie. De politie zou volgens de Spaanse krant El Mundo bezig zijn geweest om de explosieven in een bestelwagentje gecontroleerd tot ontploffing te brengen

CNN meldt dat getuigen grote rookwolken boven het vliegveld hadden gezien. De waarschuwing zou gegeven zijn door iemand die sprak namens de ETA. Spaanse autoriteiten werden 45 minuten van tevoren gewaarschuwd voor de bom, meldt persbureau Reuters.

Een van de vier terminals is door de politie afgesloten, het gaat om Terminal 4, die door de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia Airlines wordt gebruikt. CNN meldt dat honderden reizigers zijn geëvacueerd.

De Spaanse radio zou een telefoontje van een lid van de ETA hebben gekregen met het bericht dat de ETA de bom geplaatst had, meldt Reuters.

Het gaat om het drukste vliegveld van Spanje, met jaarlijks meer dan 40 miljoen passagiers.

Terminal 4

Met dank aan -_Tommy_-, DynamicDreams, PastorOfMuppets en bizkid voor de submit.