Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 18

Icoon EredivisieOok in de dagen voor Kerstmis werd er natuurlijk volop gevoetbald in de Eredivisie. Ajax slaagde er niet in om de wedstrijd tegen Vitesse te winnen. Roda JC wist wel te winnen van FC Twente. RKC Waalwijk en FC Utrecht speelden, net als AZ en NEC, gelijk.

De Amsterdammers kende een goede start en stonden na vier minuten spelen al op voorsprong. Tien minuten voor rust werd de score verdubbeld. Direct na aanvang van de tweede helft kreeg Ajax een goede kans op 3-0, maar ineens wist Vitesse tweemaal te scoren. In de slotfase van het duel besliste de Arnhemmers het duel door nog twee treffers aan te laten tekenen. Roda JC is er in geslaagd om de zegereeks van FC Twente te doorbreken. De ploeg uit Enschede had al negen wedstrijden op rij niet meer verloren. De Limburgers kwamen al snel op voorsprong, maar daarna werd de ploeg teruggedrongen naar de eigen helft. Toch maakte de thuisploeg nog voor rust een einde aan de illusies van Twente en scoorde opnieuw.

RKC Waalwijk stond na zeven minuten spelen al op voorsprong tegen FC Utrecht. Toch kwam de bezoekende ploeg na 25 minuten spelen op gelijke hoogte. Na de thee deden de Brabanders er alles aan om een tweede goal te maken, maar hier slaagden ze niet in. De thuisploeg ontsnapte nog wel toen een schot van de club uit de Domstad op de lat belandde. Ook AZ speelde gelijk en had tegen NEC een permanent veldoverwicht. Toch betaalde dit zich niet uit in doelpunten. De Alkmaarders begonnen goed aan het duel. Toch kreeg de ploeg nauwelijks echte kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde deed ook NEC van zich spreken. De thuisploeg verzuimde in de tweede helft overigens te scoren toen het een penalty kreeg.