Moeder laat zoon (12) arresteren

Icoon Domme criminelenIn de Amerikaanse staat South Carolina is een 12-jarige jongen gearresteerd. Het jochie had te vroeg met zijn kerstcadeautje gespeeld, waarop moederlief de politie inschakelde.

Met kerst zou het jongetje een Game Boy spelcomputer krijgen, die in het huis van zijn overgrootmoeder was verstopt. Tegen de regels van zijn moeder in, ging hij echter meerdere malen naar overgrootmoeder toe, om met het cadeau te spelen. De moeder had er schoon genoeg van en wilde haar zoontje een lesje leren door de politie te bellen. "Zijn hele leven lang haalt hij al rotzooi uit (...) en hij komt er altijd maar mee weg", aldus de moeder. De jongen werd gearresteerd voor diefstal en met handboeien om weggevoerd naar het politiebureau, waar zijn moeder hem pas later die dag na de kerkdienst weer ophaalde.

De jongen bleek het afgelopen jaar gediagnosticeerd te zijn met ADHD, maar zijn medicatie sloeg niet aan. Doordat hij vorige maand een politieagent aanviel, is hij van zijn school geschorst. Binnenkort moet hij voor een jeugdrechtbank verschijnen. Zijn moeder hoopt dat hij in een programma geplaatst wordt dat hem op het rechte pad zal brengen. "Het ging niet eens om het kerstcadeau (...) Het is gewoon nergens voor nodig dat hij zich zo gedraagt. Ik heb liever dat ik de politie nu bel dan iemand anders straks wanneer hij echt iets uithaalt", luidde de reactie van de moeder.