Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (30/11)

Icoon UEFA CupVanavond kwamen Ajax en Feyenoord in actie in het kader van de UEFA Cup. De Amsterdammers wisten hun wedstrijd niet te winnen. In Frankrijk, waar de Rotterdammers speelden, werd de wedstrijd zelfs even gestaakt.

AS Nancy - Feyenoord gestaakt 3-0
De wedstrijd AS Nancy tegen Feyenoord is na de 74e minuut enige tijd gestaakt geweest. 'Aanhangers' van de Rotterdammers begonnen met onder meer stoeltjes en andere dingen op het veld te gooien, waarop de politie traangas inzette. De Noorse scheidsrechter Berntsen besloot de wedstrijd te staken. De Rotterdammers stonden toen met 3-0 achter en speelden met een man minder na de tweede gele kaart voor Drenthe. Na een klein half uur werd de wedstrijd in een inmiddels ontruimd stadion uitgespeeld, waarbij geen doelpunten meer vielen.

Ajax - Espanyol 0-2
In de eerste helft konden beiden ploegen geen vuist maken. Sporadisch kwamen Ajax en Espanyol bij het doel van de tegenstander in de buurt. Toch kwamen de Spanjaarden op verrassend op voorsprong door een doelpunt van Walter Pandiani. De aanvaller kreeg een voorzet vanaf links op het hoofd, waarmee hij de bal binnen wist te koppen. Ook in de tweede helft waren de kansen voor de twee elftallen schaars. In de beginfase kwamen de Amsterdammers nog enigzins in de buurt van het doel van Gorka Iraizoz. De beste kans, aan de zijde van de ploeg van trainer Henk ten Cate, was voor Jan Vertonghen. De Belg schoot de bal van een ruime afstand richting het doel van de Spanjaarden en ging maar rakelings naast. Ongeveer tien minuten voor het einde breidde Espanyol de voorsprong uit via Corominas. De bal werd wederom vanaf de linkerkant in het strafschopgebied van de Amsterdammers gebracht. De speler rondde het af met een strakke bal in de verre hoek.