Afellay schuift beslissing Oranje vooruit

Icoon Nederlands ElftalIbrahim Afellay weet niet of hij moet kiezen voor Nederland of voor Marokko, maar wÚl dat hij een keuze moet maken. De talentvolle middenvelder van PSV is door Marco van Basten opgeroepen voor een oefeninterland die Oranje op 15 november tegen Engeland speelt. De keuze die de 20-jarige speler maakt, zal een 'point of no return' worden, omdat het FIFA-reglement het uitkomen voor meerdere landen belet.

Dinsdagavond startte de middenvelder in de basis bij PSV, in het Chamions League duel tegen Galatasaray. "Het is Úcht een heel moeilijke keuze", stamelde de middenvelder in de microfoon van de NOS. "Úcht heel moeilijk."

Het liefst had Afellay de keuze voor Marokko of Nederland nog uitgesteld. "Gelukkig is dit ook nog geen definitieve selectie, maar slechts een voorlopige. Daardoor heb ik nog de tijd om er over na te denken. Ik ga er de komende weken met mijn moeder, mijn broer en mijn begeleider goed over praten. Het moment dat ik moet kiezen komt steeds dichterbij. Het liefst had ik er nog even mee gewacht."

De meeste Marokkaanse Nederlanders kiezen voor Marokko. Chelsea-speler Khalid Boulahrouz is daar een uitzondering op geweest. In het verleden worstelde ook de Turkse Nederlander Ugur Yildirim (Heerenveen) met het zelfde dilemma, maar koos uiteindelijk toch voor Oranje.


Ibrahim Afellay, in 2005 nog de trotse winnaar
van de 'Moslim van het jaar'-klomp

Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport.