'Faces of death' als bioscoopfilm

De gruwelserie 'Faces of death' die vooral in de jaren '80 en begin jaren '90 een uitleenhit was in de lokale videotheken, komt voor het eerst als bioscoopfilm uit. De videobanden bevatten indertijd echte beelden die nooit op tv werden uitgezonden, zoals de vondst van een rottend lijk of iemand die door een raceauto aan stukken werd gereden.

Een deel van de beelden op de banden was echter in scène gezet. Zoals bijvoorbeeld een groep mensen die in een restaurant uit levende apen de hersenen aan het oppeuzelen zijn. Dat was gewoon geënsceneerd.

J.T. Petty zal de 'Faces of death'-film regisseren. De oorspronkelijke producent John Burrud is ook bij het project betrokken. Over de inhoud is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat het gaat om een speelfilm.

Het zal overigens moeilijk worden om bioscoopbezoekers nog te schokken met beelden van de dood. Op internet zijn tegenwoordig tal van echte gruwelbeelden te vinden. 'Doctor' Gröss, die de zeven delen van 'Faces of death' van commentaar voorzag, zal ook de film becommentariëren.