Veel nieuwe incidenten met 'crofty bombs'

Icoon Binnenlands Er hebben dit weekend veel incidenten plaatsgevonden die te maken hebben met de zogenoemde 'crofty bomb'-rage. Het gaat om bommen die worden gemaakt met huis-, tuin- en keukenmateriaal als gootsteenontstopper. Eerder waren er gewonden gevallen door deze zelfgemaakte bommen.

Drie mannen werden opgepakt wegens poging tot zware mishandeling, omdat zij een 'crofty bomb' hadden gegooid naar een fietser. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. Ook vrijdagavond in Tilburg gooiden drie mannen van 18 en 19 jaar een zelfgemaakte bom naar een fietser. Zij hadden in totaal vijf 'crofty bombs' gemaakt en gegooid. Niemand raakte gewond.

In Hengelo experimenteerde een 13-jarige jongen met een zelfgemaakte bom. Ook daarbij raakte niemand gewond. Wel moest de jongen een boete betalen en werd hij doorverwezen naar Bureau Halt voor een taakstraf. In Doetinchem kon de politie voorkomen dat enkele minderjarige jongens een 'crofty bomb' zouden gooien. Ze waren bezig met het fabriceren van een dergelijke bom, maar de politie kon hun op tijd betrappen. Of ze vervolgd worden is nog niet bekend.Een zogenoemde 'crofty bomb'


Met dank aan Sneeuwbataljon voor de submit.