Alle leden verdacht R'dams gezin vrij

Icoon JustitieDe Marokkaanse familie uit Rotterdam die er van wordt beschuldigd een 22-jarige vrouw uit Marokko een jaar lang te hebben gegijzeld, mishandeld of verkracht, is nu in zijn geheel op vrije voeten gesteld. De zaak lijkt als een plumpudding in elkaar te zakken, zo zeggen de advocaten van de familie. Ze trekken de verklaringen van de vrouw in twijfel. ''Haar aangifte lijkt een kopie van een instructievideo voor een cursus Nederlands'', aldus raadsman Heemskerk gisteren in een zogeheten proformazitting.

De rechter besloot gisteren de hoofdverdachte, Nourdin B. (25), voorlopig vrij te laten. Zijn ouders, zus en broers waren eerder al in vrijheid gesteld. B. moet van de rechtbank wel zijn paspoort inleveren en hij mag op geen enkele wijze contact zoeken met het slachtoffer.

De vrouw die aangifte deed, beweert te zijn ingehuwelijkt door de 25-jarige zoon des huizes. Eenmaal in Nederland aangekomen zou ze in de wijk Feijenoord gebruikt zijn als slaafje in de huishouding. Als dit niet goed genoeg naar de zin van de familie gebeurde, kreeg ze klappen. Door haar man werd ze meerdere malen verkracht. De woning mocht ze alleen onder begeleiding verlaten.

De familie beweert dat de vrouw met haar aangifte van mishandeling een verblijfsvergunning in Nederland probeert te krijgen. Het Openbaar Ministerie blijft het verhaal van de vrouw echter wel geloven, en zet de zaak door.