Aanvallen IsraŽl veroorzaken mysterieuze wonden

Icoon IsraŽl/PalestinaIsraŽlische aanvallen op de Gaza-strook veroorzaken verwondingen die de Palestijnse artsen slecht kunnen verklaren. De ernstige verbrandingen en interne verwondingen resulteren veelal in amputaties of de dood. De artsen zeggen de verwondingen voor het eerst te hebben gezien in juli, toen IsraŽl een reeks aanvallen op de Gazastrook lanceerde.

De slachtoffers hebben door de aanvallen vrijwel geen zichtbare externe wonden, maar hun beschadigde organen vertonen een poederachtige laag. Het IsraŽlische leger heeft ontkend dat het experimenteert met het nieuwe wapen Dime, dat naast explosieven ook wolfram bevat, meldde The Guardian donderdag.

Geen scherven
''We zijn gewend dat scherven het lichaam binnendringen en plaatselijk verwondingen veroorzaken. Nu zien we geen scherven, maar we vinden wel de verwoesting'', zei een arts tegen de Britse krant. Bovendien overlijden patiŽnten soms enkele dagen later alsnog zonder aanwijsbare reden.

Zeker 250 Palestijnen zijn de laatste maanden om het leven gekomen door de IsraŽlische aanvallen en honderden anderen raakten gewond. De artsen kunnen niet aangeven hoeveel van hen de onverklaarbare verwondingen hadden.