Groen licht op de Wallen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Sinds jaar en dag verleiden raamprostituees vanachter rood belichte settings het publiek, om een kijkje binnenin te nemen. In namen zoals Red Light District, is het rode licht zelfs synoniem geworden voor de buurten waarin het oudste beroep ter wereld wordt beoefend. De kleur van de liefde trekt de aandacht op het vrouwelijk schoon, met als gevolg dat geile mannen als bezeten stieren op hun prooi afrennen. Maar wie vandaag op de Amsterdamse Wallen is geweest, zal opgemerkt hebben dat rode lampen plaats hebben gemaakt voor groene spaarlampen. Houden de dames van lichte zeden soms een open dag voor groentjes?

Onder de titel 'één miljoen nieuwe spaarlampen voor het begin van de lente', blijken Greenpeace, Provinciale Milieufederaties en enkele prostituees de handen ineen te hebben geslagen, om aandacht te vragen voor het klimaat-probleem. Men wil duidelijk maken dat ook burgers klimaat-veranderingen kunnen helpen voorkomen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van spaarlampen.

Volgens Jan Willem Dol, een woordvoerder van Greenpeace, verbruiken spaarlampen een kwart van de energie van gewone gloeilampen en gaan ze gemiddeld zes keer zo lang mee. Desalniettemin zullen de groene spaarlampen op de Wallen binnenkort weer worden vervangen door de oude, vertrouwde, rode lampen. Het groene licht is namelijk slecht voor de zaken, heeft Dol zich laten vertellen door de dames van het red light district.


Dames van goede zeden.