Hert wordt aangereden, uit huis gezet, afgeschoten

Icoon OpmerkelijkEen onfortuinlijk Amerikaans hert heeft onlangs in korte tijd drie keer mogen ervaren waarom het beter is om bij de mensenwereld uit de buurt te blijven. Naar wordt vermoed was het dier eerst aangereden. Nog behoorlijk in shock verschafte het dier zich weinig zachtzinnig toegang tot de keuken van Truman en Hilda Schoental. Wakker geschrokken door het lawaai beneden, slopen de Schoentals naar de keuken om de 'inbreker' te confronteren. Toen ze het licht aandeden, stonden ze oog in oog met het zwaar bebloede hert.

Terwijl de Schoentals mensen om hulp gingen vragen, begon het hert aan een verkenningstocht van de woning. Na een bloedspoor door het huis te hebben getrokken, kwam het dier tot stilstand in de gastenkamer. Hilda Schoental was inmiddels teruggekeerd en kwam voor zichzelf tot de conclusie dat een gewond hert niets bij haar in huis te zoeken had. Ze greep het dier bij het gewei, draaide het om, en raakte vervolgens verwikkeld in een heftige worstelpartij om het hert uit huis te krijgen. Hierbij moesten vooral de vrouw en het interieur van de woning het ontgelden.

Na een kort verblijf in de woonkamer, kon het arme dier uiteindelijk met behulp van Truman Schoental uit huis gezet worden. Na de ravage eens goed te hebben bekeken, wierp Hilda nog een blik uit het raam. Tot haar schrik stond het hert als een standbeeld op de veranda. Truman besloot het dier uit z'n lijden te helpen, pakte zijn geweer en schoot vier keer. "Ik wou zeker zijn van mijn zaak", aldus Truman.

De Schoentals zijn nog steeds bezig met herstelwerkzaamheden.