Twente begint professioneel vrouwenvoetbal

Icoon VoetbalFC Twente wil een professioneel vrouwenvoetbalelftal beginnen. Dit zou het eerste professionele vrouwenelftal in Nederland worden. Daarnaast wil de club uit Enschede ook een complete jeugdafdeling voor meisjes opzetten. Volgend jaar zal begonnen worden met de werving van jong talent.

Uit cijfers van de KNVB blijkt dat vrouwenvoetbal flink in de lift zit. Sinds 2003 is het aantal vrouwelijke leden met tien procent gegroeid. Helaas is er nog geen professionele competitie voor vrouwen, dus zal het team vooralsnog in de amateurafdeling spelen. De club hoopt dan ook dat de start van een beroepselftal andere clubs zal beïnvloeden en dat die zullen volgen, zodat een professionele competitie mogelijk wordt.

De voetbalsters zullen zes keer per week trainen onder leiding van trainers met minimaal Oefenmeester 1. FC Twente hoopt dat het uiteindelijk mogelijk wordt om trainers en coaches uit het betaalde voetbal voor het elftal in te kunnen zetten. De thuiswedstrijden zullen gespeeld worden in het Arkestadion.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport.