Opstootjes in A'dam na dodelijke steekpartij

Icoon PolitieIn de buurt van het Muiderpoortstation en het Amstelstation in Amsterdam zijn relletjes uitgebroken na een dodelijke steekpartij woensdagavond. Grote groepen Marokkaanse jongeren zochten Surinaamse jongeren op en belaagden de politie. Ze hebben met stenen naar agenten gegooid en ruiten ingegooid.

De jongeren vermoedden dat de dader van de steekpartij van Surinaamse afkomst is, aldus een woordvoerder van de politie. Bij die steekpartij nabij de Insulindeweg kwam een man om het leven.

Update: 11.41 uur
Het slachtoffer kwam rond 21.00 uur met diverse steekwonden strompelend een belwinkel binnen. Met flinke verwondingen is hij naar het ziekenhuis vervoerd waar hij enige tijd later is overleden. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

''De politie zette alles op alles om de relletjes te sussen'', aldus de zegsman. Tot donderdagochtend was bekend dat er één aanhouding is verricht. De politie kon vooralsnog niet meer informatie verstrekken.

Een buurtbewoner in de Palembangstraat in de Indische Buurt zag een groep van veertig tot vijftig jongeren een huis belagen waar een Surinaamse jongen zou wonen. ''Ze gooiden met bakstenen van de opgebroken straat naar het huis. De politie moest de jongen ontzetten en weghalen.''

Ook belaagden de Marokkaanse jongeren een Surinaams café in de straat, aldus de getuige. Hij hoorde dat ruiten sneuvelden en dat er op auto's werd geramd. De ongeregeldheden hebben volgens de buurtbewoner bijna twee uur geduurd.