Voetbal: Ajax mogelijk toch in Champions League

Ajax kan mogelijk via de achterdeur toch nog deelnemen aan de Champions League. Dat meldden Portugese media vrijdag, nadat duidelijk werd dat wereldvoetbalbond FIFA mogelijk Portugal voor onbepaalde tijd zou uitsluiten van internationaal voetbal.

FIFA overweegt die sanctie op te leggen, omdat de Portugese voetbalbond (nog) niet heeft kunnen voorkomen dat de club Gil Vicente naar de burgerrechter is gestapt. De Portugese formatie is door de bond uit de hoogste divisie gezet, omdat het vorig seizoen een niet speelgerechtigde voetballer heeft opgesteld.

Volgens Portugese media zouden - indien de FIFA inderdaad die zware sanctie uitspreekt - Porto, Sporting Lissabon en Benfica worden uitgesloten van deelname aan de Champions League. De overgebleven plekken zullen in dat geval worden opgevuld door Chievo, Osasuna en Ajax. "Dit is allemaal zeer voorbarig", reageerde Ajax-directeur Maarten Fontein. "We hebben nog geen enkel officieel bericht ontvangen."

Eerder dreigde FIFA ook met zware straffen voor de Italiaanse voetbalbond indien Juventus zijn degradatie naar de Serie B voor de burgerrechter zou aanvechten. Onder die druk besloot 'Juve' de civiele zaak af te blazen. Het is niet duidelijk wanneer Gil Vicente voor de rechter verschijnt.

Stam en Huntelaar

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!