Man mept vrouw met afstandsbediening in elkaar

Icoon BizarEen 25-jarige vrouw uit Vlaardingen is door haar man in elkaar geslagen met een afstandsbediening. Op de vraag van de rechter waarom hij zijn vrouw zo ernstig mishandelde, antwoordde de 33-jarige man doodleuk: ''een vrouw sla je niet met je vuist''. De rechter oordeelde anders: ''een vrouw sla je helemaal niet'' en veroordeelde de man tot 90 dagen cel, waarvan 47 voorwaardelijk.

De twee trouwden 14 jaar geleden op voorspraak van beide ouders in Turkije. De man voegde zich hierna bij zijn vrouw in Nederland. Door heimwee, werkloosheid en bemoeizucht van zijn schoonfamilie raakte hij aan de drank en ontstond er steeds vaker ruzie. Aan de jarenlange mishandelingen kwam een einde toen de vrouw eindelijk aangifte deed. Ze liggen momenteel in scheiding.

Naschrift: Of ze daadwerkelijk 14 jaar geleden getrouwd zijn zoals het AD meldt, valt te betwijfelen. Daar de vrouw toen 11 jaar oud moet zijn geweest. In Turkije moet een meisje minstens 18 zijn om te trouwen. Dat kan naar 15 jaar als de ouders toestemming verlenen.

Met dank aan DJMO voor de submit.