Feyenoord onder curatele van KNVB

Feyenoord blijkt vorig seizoen zo diep in de rode cijfers te hebben gezeten dat de KNVB de club onder curatele heeft gesteld. Voorzitter Jorien van den Herik erkende dit weekend dat de Rotterdammers een verlies hadden geleden van 19,5 miljoen euro. Met de ruim 20 miljoen voor Kuijt en Kalou kan de club het negatieve eigen vermogen van 16 miljoen aanvullen.

De club moet nu ieder kwartaal aan de KNVB zijn financiële huishouding overleggen. Als sanctie heeft de voetbalbond puntenaftrek achter de hand.

Volgens financieel-directeur Onno Jacobs had Feyenoord met het transferbedrag voor Kuijt de schulden in één keer kunnen wegwerken. Een deel van het geld wordt echter besteed aan het halen van een nieuwe spits. De club bezuinigde vooral op de salarissen door 32 spelers te laten vertrekken.

Van den Herik zegt genoeg rijke mensen te kennen die eventueel bereid zouden zijn om Feyenoord financieel te steunen. ''Als ik het zou vragen, zouden ze het waarschijnlijk doen, maar ik vraag het niet'', zei hij. Dirk Kuijt zegt dat te snappen: ''Feyenoord is een club van het volk. Dat moet je vooral zo houden. Poenerige mensen passen niet in de Kuip.''

Eerder meldde RTV West dat Feyenoord twee seizoenen terug op het randje van een faillissement balanceerde. Een dag later noemde financieel-directeur Jacobs die bewering ''belachelijk en insinuerend''.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.
Met dank aan Gappie voor de submit.