Terrassen in Amsterdam opnieuw het duurst

Icoon EconomieAmsterdam is voor het derde jaar op rij de stad met de duurste terrassen. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners. In Eindhoven zijn de terrassen dit jaar het goedkoopst, al stegen de prijzen daar wel met bijna acht procent. Ook Utrecht en Dordrecht horen bij de goedkope steden.

In de 21 grootste steden wordt steeds hetzelfde besteld. Voor twee bier, twee fris en twee rosé moet op een terras op het Amsterdamse Leidseplein of Rembrandtplein 14,50 euro neergeteld worden. Dat is ruim een halve euro meer dan op het Stadhuisplein in Rotterdam. De Maasstad is na Amsterdam de tweede stad op de lijst. Terrassen in Eindhoven rekenen gemiddeld 11,95 euro voor een rondje.

Gemiddeld werd een rondje in Nederland veertig cent duurder, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is volgens de onderzoekers een normale stijging. In Den Haag werd het rondje echter 8,2 procent duurder. In Zwolle daalden de prijzen juist met 2,7 procent, terwijl de prijzen daar vorig jaar met vijf procent waren gestegen.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.